Plannen Spelleiding Team

Beste Omen bezoekers,

Vanuit het team zijn we gigantische stappen aan het maken met de nieuwe setting en wereld van Omen. Door middel van dit bericht willen wij jullie meenemen in een aantal dingen die van belang voor jullie zijn.

Allereerst de wereld en setting. De informatie m.b.t. de ‘’nieuwe’’ wereld en alles daaromheen zal op de Omen website gezet worden. Dit zal echter allemaal niet in één keer gebeuren. Minimaal één keer per maand komt er een nieuw stukje informatie vrij. Gepaard met die informatie zal een kleine teaser meegestuurd worden. We hopen dat het maken van een personage leuker en makkelijker wordt door middel van de teasers. Deze teaser hoeft overigens niet direct iets te maken te hebben met het stukje ’’algemene’’ informatie dat vrijgegeven is (Helemaal onderaan dit bericht het eerste stukje informatie! ).

Personages die bij Omen 19 waren, en door zijn gegaan naar de volgende cyclus krijgen op Omen 20 een speciale queeste. Om alvast een tipje van de sluier te lichten; alle IC kennis en herinneringen die je verzameld hebt tot en met Omen 19 gaan gewoon mee. Het zou echter wel kunnen zijn dat bepaalde zaken, zoals militaire rangen die je had, niet helemaal meer overeenkomen met de werkelijkheid in de nieuwe wereld.

Personages die niet op Omen 19 waren, om wat voor reden dan ook, kunnen ook mee. Zij zullen dan meegaan met de groep mensen die er wel waren op dat evenement. Mocht je dat personage niet verder willen spelen dan staat het je vrij om een nieuw personage aan te maken.

Nieuwe personages kunnen gemaakt worden aan de hand van de informatie die vrij komt. Daarnaast wordt er voor nieuwe personages ook een introductiequeeste gehouden op Omen 20. We gaan er natuurlijk wel voor zorgen dat ruim voor Omen genoeg informatie beschikbaar zal zijn zodat personages en alles daaromheen op tijd geregeld kan worden.

Voor alle vragen, opmerking etc. aan de spelleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken zoals backgrounds kunnen vanaf heden gestuurd worden naar spelleiding@omen-larp.nl. Voor alle OC bestuursvragen kan er gemaild worden naar bestuur@omen-larp.nl.

Mochten er nog onduidelijkheden, vragen of opmerking zijn dan mag je die natuurlijk altijd stellen.

Namens het SL team,

Jordi


 

Compendium van den landeren Versie 1 , Door Sebastiaan de Jonghe, scribent van het Keizerrijk

*Ter publicatie in najaar van 3983*

Hoofdstuk 1 Globale stand van de wereld.

Alvorens men dit gaat lezen is het van belang dat men zich realiseert dat de documentatie waarop dit hoofdstuk is gebaseerd natuurlijk uitsluitend overdag verzameld is.

Laat mij u nu in vogelvlucht door de landeren meenemen. Zoals u weet is na de dood van de grote Keizer David, geprezen is zijn naam, het keizerrijk grotendeels uitelkaar gevallen. De huidige keizerin, Keizerin Rachel Safira Laoghairn weet pas weer de mogelijkheden aan te wenden om tot een reunificatie te komen. De vraag blijft echter of weer zal zijn zoals vroeger. Menselijke separatisten verzetten zich met man en macht, en ook de stadstaten genieten nog van hun autonomie.  Een veel groter probleem zijn echter de elven. De woud elven hebben zich weer vermenigvuldigd in de bossen, en de hoog-elven hebben in hun arrogantie een hoofdstad in het noordoosten opgericht. Terwijl de woud-elven met laffe aanvallen onze handelaren aanvallen, gebruiken de hoog-elven hun invloed om te doen alsof zij recht hebben op een eigen ‘’beschaving’’. Het is aan de keizerin om ons in haar glorieuze wijsheid naar de overwinning te leiden.

Wegens de interne strubbelingen is het tot op heden onmogelijk gebleken om in grote getalen, en op een effectieve manier naar het westen te reizen. De eenzame avonturier die op reis gaat wordt vaak nooit meer gezien.  In het zuiden  waar de meren en rivieren uitmonden in de Conqueror’s Sea wordt door de barden gesproken over een eeuwige mist die zowel in dag als in de nacht blijft hangen. Een dergelijk verhaal lijkt voor mij als een vermakelijk verhaal voor bij het kampvuur, en niet meer dan dat. Ik heb het echter nog niet met mijn eigen ogen mogen controleren.

Map Final Version

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.