Binnenlanders en Riviervolk

Een typische Binnenlander (links) en Riviervolk (rechts)

Het verschil tussen binnenlanders en riviervolk lijkt op het eerste gezicht triviaal. Toch is het een van de meest belangrijke verschillen binnen het mensenras: Veel meer dan de anderen opsplitsingen is het een verschil in uiterlijk, dat van ouders op kinderen overgegeven kan worden. Een mens kan altijd besluiten in een ander land te gaan wonen, maar als je geboren bent als binnenlander, blijf je altijd een binnenlander.

De makkelijkste manier om te bepalen bij welk van de groepen iemand hoort, is om te kijken waar die persoon geboren is. In algemene zin komt het riviervolk van het gebied rondom rivier de Ethlinn, haar monding in de zee (Ethlinn’s Fingers), of de aftakkingen die uitlopen in Lake Sedrun en rivier de Amst. Het zegt echter niet alles: Als je ouders riviervolk waren, en naar het binnenland getrokken zijn, wordt je alsnog als riviervolk geboren. Het zit nu eenmaal in het bloed.

Een binnenlander herken je over het algemeen aan een stevigere bouw: Geschikt voor het harde leven in de wildere natuur, groter dan de riviervolkers, en over het algemeen sterker en lomper. De riviervolkers, daarintegen, zijn bijzonder geschikt voor het stadse leven, met een fijnere motoriek en subtielere bewegingen.

Tussen de twee groepen is er altijd een tweestrijd: De één is altijd tegen de ander. Zelfs binnen de landsgrenzen bestaat deze tweestrijd er. Beide zien ze de andere groep als minderwaardig. Riviervolkers zien de binnenlanders als wildelingen zonder cultuur, binnenlanders zien de riviervolkers als zwakkelingen die amper kunnen overleven.