De mensen van de Rijken

In heel de wereld hebben mensen zich opgedeeld tussen grenzen. Veel over de landen tussen die grenzen is hier te vinden. Toch gaat het onderscheid tussen de mensen binnen die grenzen nog wat verder dan de kenmerken van de heerschappij waar ze zich onder scharen. In ieder gebied zijn de mensen daadwerkelijk anders.

Keizerrijk
De mensen van het keizerrijk zijn trots en onschendbaar, en zien zichzelf als beter dan alle anderen. Je kan ze van alles vertellen over het keizerrijk, ze weten het altijd beter. Iemand van het keizerrijk is vaak te herkennen aan zijn kleuren Zwart en Geel. Dit zijn immers de kleuren van Het keizerrijk zelf.


Verreweg de meeste inwoners zijn loyale volgelingen van de Keizerin. Ze leven zonder morren in haar leenheerstructuur, onder een Hertog van één van de Hertogdommen of direct onder de Keizerin zelf in Torquil. Onder een Hertog zit dan weer een Graaf, en vaak helft zelfs die Graaf zijn land nog verdeeld. De gemiddelde inwoner heeft ‘zijn’ Hertog nog nooit ontmoet, maar de namen zijn bekend en worden veelal vereerd.
Een belangrijk kenmerk van de mensen in het Keizerrijk is dat ze elven als minderwaardig zien, of het nu woudelven of hoogelven zijn. Het is onderdeel van de harde doctrine van de Keizerin, die trouw gevolgd wordt.

Vrije Hertogdommen
De inwoners van de Vrije Hertogdommen zijn anders dan hun voormalige landsgenoten in het Keizerrijk. Ze zijn losser, en minder eigenwijs. Samenwerking is er de standaard, en ze zijn beter in luisteren naar elkaar. Aan de andere kant is het ook een veel diverser volk, dat moeilijk aan één ding te herkennen is, en minder in een keurslijf te vatten valt.


Wat wel in algemene zin gezegd kan worden, is dat de inwoners van de Vrije Hertogdommen veel minder loyaal zijn dan de inwoners van het Keizerrijk. Ze zijn tenslotte aan de heerschappij van de Keizers ontsnapt: Waarom zouden ze een Hertog blijven volgen die ze niet goed behandeld?

Benicianen
In Benice wonen de ware handelaren en ambachtsmannen van de mensen. Ze zijn modern, modebewust en voorstrevend. Meer dan alle andere mensenvolken zijn ze ambitieus en op eigen gewin gericht.

Loyaliteit strekt niet verder dan de familie, en zelfs dat niet altijd.

Ivorianen
Uit de Ivoren Toren komen de Ivorianen. Het is een bijeenraapsel van volken, want de meeste Ivorianen zijn er niet geboren en zullen er niet sterven.

Ze worden samengebracht door een zoek naar kennis op magisch gebied, en de sterkste karaktereigenschap is dan ook nieuwsgierigheid.

De meeste Ivorianen vertrekken na hun opleiding, maar sommigen blijven doorstuderen en lesgeven tot ze oud en bejaard worden.

Saldradsen
Waar de Ivorianen nieuwsgierig zijn over magie, zijn de Saldradsen nieuwsgierig naar technologie, innovatie en nieuwigheid. Geen grens gaat te ver in hun onderzoek en uitvindingsdrift.

De technici van Saldrad brengen vaak hun hele leven door binnen de dikke stadsmuren, want nergens anders op de wereld vinden ze de kansen om zo vrij te zijn in hun experimenten.