De Stadstaten

Aan de mondingen van de drie grootste aftakkingen van rivier Ethlinn liggen drie grote steden. Al vóór de hoogtijdagen van het Keizerrijk waren dit grote, gevestigde steden, en Hertogdom The Fingers was het énige Hertogdom dat kon claimen méér dan twee ommuurde steden te bezitten. Door de ligging van de steden zijn ze makkelijk te bereiken voor reizigers over land en zee, en het goud dat ooit uit de rivieren gevist werd hielp ze om die reizigers aan zich te binden.

Nu is er al lang geen goud meer gevonden in de Ethlinn, maar de steden hebben het ook al lang niet meer nodig. Vroeg in hun geschiedenis besloten ze allemaal een eigen kant op te gaan, en door die specialisatie hebben de steden nu een onverwoestbare plek in de wereld gecreëerd. Ze konden het Keizerrijk verlaten zonder enige problemen, en het Keizerrijk lijkt geen plannen te hebben dat ongedaan te maken. Natuurlijk zijn er gevaren aan de kust… Maar inwoners van de Stadstaten zijn zelfverzekerd over hun toekomst.

Toch is de regio niet rustig. Ondanks hun vergelijkbare geschiedenis zijn de drie stadstaten geen vrienden, laat staan bondgenoten. Ze handelen met elkaar, maar daar blijft het blij. Ze kijken met wantrouwige ogen naar de andere steden, en spionnen worden over en weer gestuurd, want de rivaliteit is groot, en eigenlijk zouden ze alle drie het liefst de enige stadstaat zijn.

Wil je meer weten over Saldrad? Klik dan hier.

Wil je meer weten over de Ivoren Toren? Klik dan hier.

Wil je meer weten over Benice? Klik dan hier.