Gebergte-dwergen

Gebergte-dwergen zijn een kalm en rustig ras, in hun doen en laten, maar uiten zich stevig als je iets verkeerds over ze zegt. Ze zijn vastbesloten om de plunderingen van wilde rassen af te weren en luisteren voornamelijk alleen naar andere gebergte dwergen.

Men zegt dat hun geschiedenis de donkere aard van vele dwergen vormt, want waarom verblijven ze anders in bergen en gevaarlijke groten onder de aarde? Maar een gebergte-dwerg kent niet anders. Ze zitten daar generaties op generaties, naar Moeder of Vader Haard luisterend, die weer naar de Raad van de Aardouders luistert.

Gebergte-dwergen zijn liefhebbers van geschiedenis en traditie en hun langere levensduur dan mensen leidt tot veel minder generatiewisselingen dan andere kort leverende rassen kennen. Gebergte-dwergen leven gemiddeld zo’n 100 tot 120 jaar.

Daarnaast geldt voor gebergte-dwergen: Als iets niet kapot is, hoeft het niet gerepareerd te worden. Als het wel kapot is, repareren ze het, in plaats van het te vervangen met iets nieuws. Gebergte-dwergen zijn niet bereid om iets weg te gooien, tenzij het echt geruïneerd is en niet meer in staat om gerepareerd te worden naar zijn oude staat.

Je kunt gebergte-dwergen herkennen aan hun mooie lange haren. Dit kan hun hoofdhaar zijn maar zeker zijn er baarden te vinden onder deze dwergen. Vaak versieren ze deze door gouden juwelen, door deze te vlechten of andere haardrachten voor het langere haar.