Heuvel-dwergen

Heuvel-dwergen zijn een vrolijk en energiek ras. Zo laten ze zichzelf graag zien aan de andere dwergen, maar ook aan elk ander ras. Zij laten zich zien door middel van de verschillende steden en voornamelijk hun gilden waar veel stevige gebruiksvoorwerpen vandaan komen.

Heuvel dwergen zijn niet bang voor kritiek over wat ze maken. Dit komt omdat de heuvel-dwergen een nauwgezette, bijna obsessieve drang hebben voor detail en duurzaamheid in hun vakmanschap. Zo gaan de dingen die ze maken lang mee: Gebouwen, kunstwerken, gereedschappen, huishoudelijke artikelen, kledingstukken, wapens en vrijwel al het andere gemaakt door de heuvel dwergen bestaat vaak nog een aantal generaties na het eerste keer gebruik er van.

Je kunt heuveldwergen herkennen aan hun mooie gladde gezichten. Laat je alleen niet voor de gek houden, de gemiddelde heuvel-dwerg kan er uitzien als iemand van 60 terwijl hij zo het dubbele kan zijn. Naast hun mooie gladde gezichten zijn hun hoofdhaar en baarden goed geschoren. In tegenstelling tot de gebergtedwergen hebben de heuveldwergen geen sieraden in hun haar maar hebben ze juist meer piercings en oorbellen.