Evenementengids Omen

Data

Omen XXXIII vindt plaats van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni 2024. De opbouw van het evenement start al een dag eerder, op donderdag 6 juni vanaf 13:00 (je bent dan welkom op het terrein vanaf 11.30). Spelers en figuranten zijn welkom op het terrein vanaf vrijdag, tenzij ze mee willen helpen met de opbouw.

Tijd in is :

 1. Vrijdag tussen 20:00 en 02:00
 2. Zaterdag tussen 10:00 en 02:00
 3. Zondag tussen 10:00 en +/-14:00

Na 02:00 gaat het spel gewoon door, maar er zullen geen of nauwelijks NPC’s meer actief zijn.

Overnachting

Omen is een kampeerevenement. Je zult dus je eigen tent of ander onderkomen mee moeten brengen. Er is een ruim kampeerveld beschikbaar waar je de tent kunt opzetten. Op het kampeerveld vindt geen spel plaats en gedraagt men zich ook niet als hun personages.

Als je een tent hebt die er enigszins historisch uitziet, mag je ook op het spelterrein overnachten. Dit zijn dus tenten die niet zijn gemaakt van zichtbaar synthetisch materiaal en geen modern design hebben. Een sahara-tent is bijvoorbeeld prima. Er is voldoende ruimte om een mooi kamp op te zetten voor jou en je eventuele groep.

Kom je met een groep naar Omen en willen jullie een mooi IC kamp in het dorp? Dan kun je je tijdens de kampinschrijving (een paar weken voor het evenement) aanmelden voor een plek in het dorp.

Locatie

De locatie van Omen is het Inka-terrein in Zeeland, Noord-Brabant. Dit terrein bestaat uit een kampeerveld, een parkeerveld en een halfopen plek in het bos waar het “dorp” wordt opgebouwd voor de evenementen van Omen. In dit deel is een vaste sanitaire voorziening aanwezig met toiletten en douches gescheiden voor mannen en vrouwen. Verder vindt het spel ook plaats in de omliggende bossen.

Bereikbaarheid

De locatie is eenvoudig te bereiken met de auto. Ook met het openbaar vervoer is de locatie bereikbaar, maar dit vereist een kleine wandeling.

Het terrein is het eenvoudigste te vinden door in je navigatiesysteem “Weversweg 5, Zeeland” in te voeren. Hierdoor eindig je tegenover het Inka terrein.

Parkeren

Om het parkeren gestructureerd te laten verlopen zal er op vrijdag een rood/wit lint gespannen worden op het OC terrein. Auto’s kunnen met hun voor- of achterkant tegen dat lint gezet worden. Tenten mogen langs de bosrand staan. Verder kun je je auto ook op het parkeerveldje net buiten het IC-terrein neerzetten. Je mag je auto dus niet bij je tent parkeren!

Op- en Afbouw

De opbouw van Omen start op donderdag om 13:00. Vanaf dit moment is alle hulp welkom! Als je je aan wilt melden voor de opbouw kun je een mailtje sturen naar omen.larp@gmail.com. Op donderdagavond is er altijd een gezellig diner voor alle opbouwers, en een kampvuur voor iedereen die aan wil schuiven. Als opbouwer krijg je bovendien een barkaart van €6-, en is de overnachting van donderdagavond gratis.

Om een beeld te geven van wat we per dag willen bereiken met de opbouw is er hieronder een lijstje.

Op donderdag willen we:

 • De monstertent opbouwen en inruimen
 • De bartent opbouwen en inruimen (vlonders, biersetjes)
 • De koelkasten neerzetten
 • Beginnen met stroom uitlopen en lampen ophangen
 • De put opbouwen

Op vrijdag willen we:

 • Alle bovenstaande dingen die we niet hebben gered
 • Afronden lampen ophangen

We zijn niet continu bezig met de opbouw dus als je er bent kun je zeker even je eigen kamp in elkaar zetten. We stellen het wel op prijs dat wanneer we om handjes vragen, je ons komt helpen.

De afbouw van Omen begint op zondag gelijk na het tijd-uit praatje. Spelers zullen voorafgaand aan het evenement een mail krijgen met het verzoek of ze een deel van de locatie willen helpen afbouwen en bij welk deel ze ingedeeld zijn (monstertent, bartent, elektra, etx.). Dit is geen harde eis, maar als iedereen even meehelpt kan iedereen op tijd naar huis.

Incheck en uitcheck

Tijdens de incheck wordt er gekeken of je inschrijving in orde is, en krijg je je IC bezittingen zoals geld en alchemische ingrediënten. Je kunt tijdens de incheck ook barkaarten kopen. Nadat je ingecheckt bent, ben je pas een deelnemer van het evenement.

De incheck is open op vrijdag van +/- 16:00 tot tijd-in, en deze bevindt zich in de bartent.

Bij de uitcheck lever je een kort formulier in waar je op aangeeft welke voorwerpen en hoeveel geld je personage bij zich heeft aan het einde van het evenement. Ook kun je aangeven of er belangrijke dingen met je personage zijn gebeurd die de SL moet weten.

De uitcheck is open op zondag kort nadat de afbouw is gestart, en deze bevindt zich voor de monstertent.

Catering en bar

Catering is inbegrepen bij je inschrijving. Op zowel vrijdag- als zaterdagavond is er volledig verzorgd avondeten voor alle deelnemers:

 • Vrijdagavond is er van 17:30 tot 19:30 onbeperkt friet en snacks (ook vega) van een frietwagen.
 • Zaterdagavond is er Italiaans eten (pasta’s, salades, etc.).
 • Zaterdagochtend en zondagochtend is er ontbijt.

Zorg ervoor dat je, in elk geval voor zaterdagavond, je eigen bord en bestek meeneemt.

Heb je een allergie waar rekening mee gehouden moet worden? Neem dan even contact op met het bestuur via omen.larp@gmail.com.

Naast deze maaltijden kun je ook verschillende soorten voedsel en drank kopen bij de bar. Zo kun je eieren, tosti’s, hamburgers, frituur (kroketten, frikandellen, kaassoufles, vlammetjes, etcetera) en worstenbroodjes halen. Tevens zijn er verschillende soorten bier en frisdrank te verkrijgen.

De verkoop aan de bar werkt met barkaarten. Elke barkaart vertegenwoordigt een waarde van €6,-. De bediening bij de bar zal afkruisen hoeveel van jouw barkaart gebruikt is. Je kunt vooraf, of tijdens het evenement, bij de bar je barkaarten kopen en afhalen. De barkaarten hou je zelf bij je.

Kampvuren

Op Omen is het mogelijk om in je in-spel kampement een kampvuur te hebben, bijvoorbeeld voor gezelligheid, om op te koken of voor de sfeer. Hierbij komen wel een aantal regels kijken:

 1. Het vuur moet branden in een dichte schaal, van de grond af.
 2. Er moet een blusmiddel binnen handbereik staan, bijv. een emmer water of geschikte brandblusser.
 3. Laat het vuur nooit onbeheerd achter.
 4. In een kamp waar een vuur brandt mag niet gevochten worden.
 5. Er mag geen vuur gestookt worden als er een stookverbod geldt in de regio.

OC-hangplek

Het is mogelijk om je even terug te trekken uit het spel, of dat nu is omdat je in je pyjama je ontbijt wilt eten terwijl andere mensen al spelen, of omdat je mentaal of fysiek even bij wilt komen.

Achter het toiletgebouw is hier een speciale plek voor aangemaakt. We willen iedereen dan ook vragen om hier tijdens tijd-in gebruik van te maken zodat IC en OC duidelijk gescheiden blijven.