SL Update 12: Ragout

Ragout uit Torquil, heerlijk met Keizers Glorie

Ingrediënten:
400 g kippenvlees in stukjes
80 g boter
80 g bloem
2 uien (gesnipperd)
1 teen knoflook (geperst)
300 g champignons
1 liter kippenbouillon
2 blaadjes laurier
bosje peterselie, fijn gesneden
200 g doperwten 
4 lekkere meergranen bollen
zout en peper

Werkwijze:

Snipper de ui en de knoflook en snij de champignons in plakjes. Bak dit aan, in een beetje van de boter.  Kippenvlees erbij en laat het bruin worden. Doe de bloem en de boter erbij, laat het binden.  

Voeg dan de kippenbouillon en  de  laurier toe en roer goed door. Laat het geheel nu minstens 10 minuten pruttelen. Doe er op het laatst de doperwten bij.  Breng op smaak met zout en peper. 

Snij de bollen open, haal leeg en serveer met de ragout in de korst. Bestrooi rijkelijk met peterselie.

Voor de minder bedeelden onder ons:

Ingrediënten:
4 duivenpoten in stukjes
Handje vol boter
2 handjes meel
2 uien zeer klein gesneden 
1 teen knoflook (geplet)
6 grote of 8 kleine  champignons
1 kom duivenbouillon
2 blaadjes laurier
bosje peterselie, fijn gesneden
4 handen bonen
4 granen bollen
zout voor de smaak

Werkwijze is hetzelfde als hierboven.

We wensen iedereen vanuit restaurant “De gebraden kip” een fijne feestdag toe. Geniet met ieder die u lief is.