SL Update 9: Weeskinderen meest bediend bij Staatsbanket

Stralende Keizerin vrijgevig middelpunt

Gisteravond vond het jaarlijkse Staatsbanket plaats in het paleis van onze allergeliefde Keizerin, Hare Majesteit Rachel Safira Laoghairn. De Gazet van Torquil had het exclusieve recht aanwezig te mogen zijn bij het banket en verslag te mogen uitbrengen.

De avond ving aan met een defilé van gasten. Een gemêleerd gezelschap van adel, staatslieden, geestelijkheid en persoonlijke gasten van onze Keizerin deed zijn opwachting aan het hof. Ieder jaar weer is het een verrassing wie uitgenodigd zal worden en een uitnodiging voor het Staatsbanket is een gewild eigendom. In de weken voor het banket wordt in alle huishoudens van het land gespeculeerd wie mag verschijnen aan het hof om te baden in de glorie van Hare Majesteit.

Na het defilé was de spanning in de banketzaal te snijden. Iedereen wachtte met spanning af op het Licht van onze Keizerin.

Na wat wel een eeuwigheid leek werden we allen verblijd met Haar stralende glorie. De Keizerin was uitmuntend gekleed in een fantastische creatie die haar schoonheid extra deed uitkomen. Hare Majesteit droeg een smaragden robe van zijde met een majestueuze sleep.

Het banket zelf was van een exquise aard. Geen moeite was gespaard om de gasten te vermaken en de innerlijke mens te verblijden. De gasten konden genieten van 12 majestueuze gangen en van talloze acrobaten en jongleurs.

De volledige avond was magisch, maar het slotstuk moest nog komen.

Na het banket werden alle gasten uitgenodigd in de balzaal, alwaar een 14-koppig orkest de gasten verblijde met hemelse muziek.

Om middernacht nam Hare Majesteit zelf het woord en de volledige zaal hing aan haar lippen. Zij sprak over de welvaart in het land en de over de liefde voor haar onderdanen. Het allerbelangrijkste in haar speech was de presentatie van wat onder de gasten geliefd De Nieuwe Morgen wordt genoemd.

De Nieuwe Morgen is een meer-stappenplan waarin meer geld wordt vrijgemaakt om de vele weeshuizen en kindertehuizen in het land tegemoet te komen. Over het algemeen hebben weeskinderen weinig kans op een goede toekomst. Met deze schenkingen krijgen zij de kans op een beter leven en op het vooruitzicht nuttig te kunnen zijn voor ons land. In het plan is tevens ruimte gemaakt voor jonge dames die moeite hebben werk te vinden. Zij krijgen een leertraject aangeboden aan het hof alwaar zij een opleiding kunnen genieten tot hofdame.

Het banket was een groot succes en wij waren vereerd hierbij te mogen zijn om dit ambitieuze nieuwe plan van onze Keizerin als eerste te mogen horen en reacties te mogen aanschouwen.

Er zal nog lang worden nagepraat over deze geslaagde avond.