Teaser Omen XXIV – Een God?

Omen XXIV komt steeds dichterbij! Zorg dat je je vandaag nog inschrijft zodat je nog goedkoper uit bent!

Hier de derde teaser…

Met nog nabonzend hart keert Hannah terug in het dorp. De buitenste straten zijn leeg, iedereen staat op het plein. Theo is op de boomstam geklommen naast de neergeschoten prediker, zijn schep nog steeds in de handen. Zodra hij haar, Tom en Kevin terug ziet keren zwaait hij. “Hebben jullie hem te pakken gekregen?”

Kevin antwoord. “Nee, te snel. Maar hij zal niet snel terugkeren!”

Theo lacht, en de rest van het dorp lacht mee. Ook Hannah. In haar oor hoort ze nog steeds de zachte fluisteringen van de kinderstemmen. Meestal moeilijk te verstaan, soms opeens duidelijk.

 

Bemoedigende woorden, beloften van vrijheid en kracht… En het Kind komt zijn beloften na.

“Vrienden,” roept Theo, “broers, zussen! Vandaag zijn wij gezegend door een God! Het Kind is met ons en heeft ons Vrijheid gegeven! En deze Vrijheid zullen wij vieren! Vandaag, morgen, alle

 

dagen! Maar het Kind zelf kent nog geen Vrijheid! De andere Goden willen hem klein houden, zoals de Elfen ons hier klein wilde houden. Maar dat zullen wij niet toestaan! Ik zal de wereld intrekken, en de Vrijheid van het Kind verspreiden! Wie gaat er met mij mee?”

Zonder een moment van twijfel juicht het gehele dorp hem toe. Hannah schreeuwt haar instemming, tranen van vreugde op haar gezicht. En in haar oor lacht het Kind mee.