Torquil

De stad Torquil is de hoofdstad van het Rijk, en zo groot dat het bijna een land op zichzelf zou kunnen zijn. Ontelbare mensen wonen hier, vergezeld door een aardige dwergenpopulatie, en enkele elfen. Het is een stad die vele gezichten kent, maar op vrijwel iedereen een bepaalde aantrekkingskracht heeft. En uiteraard is deze stad het centrum van de macht, waar de Keizer op zijn troon zit.

In het hart van de stad staat het Keizerlijk Paleis, ook wel bekend als de Tempel van de Keizer. Het gebouw kent een openbaar gedeelte, waar men komt om de keizer te aanbidden en te spreken met zijn priesters en ambtenaren, waar hogere ambtenaren en lagere machthebbers elkaar ontmoeten, en waar bepaalde rechtszaken plaatsvinden. Vanuit het openbaar gedeelte gaan vele trappen omhoog naar de troonzaal van de Keizer, die met vele metershoge glas-in-lood ramen uitkijkt over de stad en het rijk. In deze zaal ontvangt de Keizer de geëerde zielen die een audiëntie gegund zijn. Dag en nacht schijnt er uit de ramen van deze zaal het eeuwige licht dat van de Keizer zelf afkomstig is. Torquil is zo gebouwd dat iedere grote straat zicht biedt op het Keizerlijk Paleis, zodat inwoners op elk moment omhoog kunnen kijken en zich verwarmd voelen door het heilige licht van het Godenkind.

De grootste weg die vanaf het Keizerlijk Paleis neerdaalt is de Avenue van de Goden. Hieraan heeft iedere God een grote tempel gebouwd. Helemaal bovenaan is de tempel van Moeder Tristeza te vinden, een gebouw zo prachtig dat het maar net onder doet aan het Keizerlijk Paleis. En ook de andere tempels zijn prachtige gebouwen van grote variatie, die zowel van binnen als buiten de persoonlijkheid van hun God uitdragen.

Andere grote wegen zijn de Paradeweg (waarover de legers van de Keizer van en naar het paleis gaan), de Handelsstraat (waarop de grote markten zich bevinden), het Pad van Kennis (waaraan de vele afdelingen van het Keizerlijk College van Conquest en Inquest liggen) en de Waterweg (een kanaal geflankeerd door twee wegen dat vanaf de Ethlinn naar het paleis voert).

Tussen de grote wegen in liggen de wijken waarin de inwoners van Torquil wonen. Dicht bij het paleis staan grote woningen van de adel en hoge ambtenaren. Dichter bij de stadsmuren worden de woningen kleiner en armer. Niet iedereen in Torquil leeft een makkelijk leven. Maar wie leeft in het licht van de Keizer is altijd gezegend.

Torquil ligt in het Hertogdom Breedewater, maar valt niet onder het bewind van de Hertog. De gehele stad valt direct onder de macht van de Keizer, die zijn ambtenaren en priesters in zet om de stad te beheren. In de praktijk valt een groot deel van dit beheer op de schouders van de Paleismeester, een functie die traditioneel vervuld wordt door de hogepriester van de Keizer.