Update regelsysteem

De afgelopen maanden is de regelcommissie zeer druk bezig geweest, en bij deze is versie 4.3 van de regels online, en we zullen er vanaf komende Omen (XXVII) mee spelen.Sommigen van jullie hebben al stukjes van de vernieuwingen gezien, voor anderen is het nieuw. Voor de meeste spelers zijn de verschillen heel klein. Als het goed is, is het voor iedereen een positieve, versimpelende werking.

De nieuwe regels vind je hier: https://omen-larp.nl/meedoen/#regelsysteem

De hoofdlijnen van de regelwijziging zijn als volgt:
– Verduidelijkingen in de regels toegevoegd waar de ervaring uitwees dat dit nodig was.
– De call-lijst ingekort, door ‘dubbele’ calls te verwijderen.
– De spreukensets aangepast naar aanleiding van IC gebeurtenissen.- Enchantments en Alchemy stevig aangepakt, na een hoop feedback van spelers.

Één nieuw stukje tekst dat we specifiek even willen noemen, is deze:
“Een call moet duidelijk uitgesproken worden nadat de betreffende aanval een doelwit heeft getroffen. Je mag dus bijvoorbeeld pas Shatter roepen nadat je iemand zijn schild hebt getroffen en niet al terwijl je slaat. Dit voorkomt dat er calls geroepen worden, die geen effect zouden moeten hebben, omdat de aanval mist. Maar, let op, de call behorende bij een spreuk mag nooit meer dan 10 seconden ná de incantatie geroepen worden, tenzij dit specifiek bij de spreuk vermeld staat. Je kunt dus niet een touch-effect oproepen, en pas minuten later er iemand mee aanraken.”
Dit is een wijziging die voor iedereen belangrijk gaat zijn, let hier dus komend event goed op!

Daarnaast vragen we jullie om allemaal in ieder geval even naar de errata te kijken, zodat jullie weten of er voor jullie relevante skills veranderd zijn.
Als er dingen op jouw sheet veranderen, kan je bij de incheck (of vooraf via de mail) eventueel regelen dat dingen op basis daarvan veranderen. In overleg met ons kan dan bepaald worden wat redelijk is.

Als jullie nog vragen hebben, aarzel dan vooral niet om contact op te nemen met de regelcommissie of het bestuur.